... och ditt namn ska vara...
Björn Efraim Amaro Sigurdsson Palma

- Björn, för att han liknar en liten björn enligt Andrea. Även mamma och pappa hade namnet påtänkt innan. Lite besvärligt är det att ha ett annat namn än tilltalsnamnet först i namnraden, men det får Efraim leva med liksom sin syster Elin Andrea. Under förlossningen småpratade en av systrarna att hon hört hoogachaka på radion för en stund sedan... Till Björn Skifs´, Björn Gustafsons och andra genomsympatiska björnars ära heter nu även vår Efraim Björn.

- Efraim dök upp i pappas sinne under vårt sverigebesök under lyssning av Astrid Lindgrensånger i bilen, på väg till efterlängtad köttbulleätning på IKEA (Andreas dröm), genom ett vintervackert Diö med sina fina bokdungar, har jag för mig. Dök upp, och sedan ner i mammas och syskonens föreställningar om den lille , för att sedan inte ha behagat maka på sig. Så Efraim fick det bli. Namnet betyder nåt i stil med fruktsam.

- Amaro är inget vanligt namn här heller, men dock latinskt. Portugisiskt är det. Med Björn i ena änden kan vår lille latino behöva ett latinonamn i den andra. Tre namn kan man behöva som lillebror, när storasyskon bara har två. Nåt ska man vara värst på.

Kommentarer
Postat av: Faster Erika

Fasters namntolkning; Björn står för stabilitet och lugn, Efraim är kreativ och klurig och Amaro är livsnjutaren, bara det bästa är gott nog. Det lär väl visa sig om hans namn är vägvisare åt hans personlighet. Härlig kombination av namn är det iallafall! Bra jobbat!Kram Erika (Ragnhild Sofia)

2009-06-18 @ 14:53:38
Postat av: Mattias Sigurdsson

Fin tolkning! Ja Björnar brukar vara särdeles lugna och jovialiska personer, är det inte så? Vad gäller Amaro så betraktar vi det mer som en amulett än ett namn... Det betyder "amargo", alltså bitter. Detta för att INTE bitterhet månde prägla den lilles jordiska tillvaro. Man får tro vad man vill om dylikt, men skada kan det väl ändå inte göra?

2009-06-18 @ 20:27:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0