x 3

Söndag idag; Doris vilar ut på lasarettet (ordet sjukhus har en så pessimistisk klang) med Efraim vid sin sida. Allt väl med dem båda, den lille tar bröstet och sover för det mesta som sig sig bör. Igår defilerade stora delar av bekantskapskretsen samt Doris mamma förbi. Vi fick också låna Andrea ett par timmar från sin mamma så att även hon fick lära känna sin bror, som hon sett fram emot så att vara storasyster åt. Hon gav honom även ett andranamn, mer om detta senare. Vi gick och delade en pizza på tu man hand och sjösatte en pappersbåt i den lilla karpdammen vid lasarettsentrén. Emil följde med tant Monica (Doris barndomsvän) på lördagsäventyr; en perfekt självständig början på storebroderskapet tycker vi. Om han tänker hänga mamma i kjolarna hela tiden missar han många äventyr, nu när hon har Efraim som drivankare.
    Inatt har vi sovit ensamma i vårt stora hus, Emil och jag. Just nu klipper han en present åt mamma, sen ska vi dela på en pyttipanna och så gå och hälsa på mamma och Efraim, som vi hoppas får klartecken att komma hem ikväll. Morbror Abel med sin flickvän Gloria - som för övrigt är gravid i tredje månaden - är på ingång.
   Här kommer en syskonbild i all enkelhet. Så länge. Carmen skymtar i vänsterkant, hon blev helt betagen och har bett om att få vara inadjungerad farmor. Det har väl farmor inget emot?
   Tack för de fina kommentarerna allihop. Snart får ni själva ha ett ord med i laget, när fler Efraimbilder dyker upp, men så länge kan jag meddela att den lille anses likna farfar.

Kommentarer
Postat av: Anna

Stort grattis till er alla! Kram Anna med flera

2009-06-16 @ 05:54:34
URL: http://ichile.blogspot.com
Postat av: toto

Its not fair...in Swedish...Ok..Its a baby boy!! Congratulations!!! que hermoso bebe ...que alegriaaaaaaa saluditoss desde Patagonia

2009-06-17 @ 06:40:48
Postat av: Pernilla & Pris

Hej vänner!

Gick in för att kolla om något hade hänt... och det hade det! Ett stort grattis till er alla till denna lilla näpna varelse. Sänder en extra tanke till den lille hjälten Emil vars grundvalar har ställts på ända, men det kommer nog att gå bra ska ni se. Själv har jag min första semesterdag idag, och ska tvätta och börja packa. På fredag åks det till México. Ha det gott och njut av Efraim!

Kramar från Pernilla & Pris

2009-06-17 @ 08:55:15
Postat av: Mattias

Sorry, Olga... Most chileans have the possibility to visit us and see by themselves... As a matter of fact, they already have... You are the only distant one... The Swedes can´t, therefore this page is mainly for them. And you too will see us soon, won´t you? (Que baKnes que somos que conversemos en inglés... jajaja... ;-) )Pernilla: Mexico! Titta in när ni ändå har vägarna förbi vettja.... ...om det bara vore på det viset... :-( Nå, vad tycker ni om namnen vi gett den lille, är de bättre eller värre än Pris´?

2009-06-17 @ 19:18:24
Postat av: Pernilla & Pris

Oh, det är mil mycket bättre än Prisciliano, för att inte tala om Guadalupe, som är andra namnet. Jag gillar Efraim, men känner mig lite osäker på var i Astrid Lindgrens värld det dyker upp. Är det inte Pippi som heter Efraimsdotter???

2009-06-17 @ 21:05:39
Postat av: Mattias

Mm, just det, kung Efraim Långstrump, kung av kurrekurredutterön. Den enda Astrid Lindgrenbjörn jag känner till är Skrållans pappa (väl?), fast det är inte utan att tankarna går till Alfred i Lönneberga via Björn Gustafsson.

2009-06-18 @ 03:17:01
Postat av: Mattias

Jag läser kommentarerna för Doris, som ber mig berätta att Emil ännu pratar om sina kompisar Pris och Pernilla lite titt som tätt, och som då och då föreslår att vi ska ta en buss eller ett flygplan eller så för att hälsa på er. Typ NU.

2009-06-18 @ 05:52:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0