I hängmattan


Bilderna här nedanför lägger jag upp inte minst därför att Andrea blev så särskilt förtjust i dem. Hon blev alldeles full i skratt och tyckte att hon såg härligt galen ut, "som Pippi Långstrump" sa hon:


I stället för en kolibri

Vår fotografvän Stephan Vallot var på besök i sällskap med sin syster Laura. I torsdags kom Andrea, och vi tog studsmattan i besittning. En kolibri gjorde ett snabbt besök i rabatten intill, men försvann lika snart, som de har för vana - sedan tar det oftast dagar eller veckor innan man ser dem igen. Men Stephan hade redan gått efter kameran, och fick lov att hitta ett annat motiv att rikta den emot...


Betong och kalsong
De små bilderna blir större om man klickar på dem.
Sköna damer

Mycket Ñipas nuförtiden. Här ett par bilder från ett par möten igår. Mamma Mu 1: fotograferad av Doris. Mamma Mu 2: dito av Mattias.

Andreas födelsedag

Det är nu nästan tre veckor sedan vi firade Andreas födelsedag, den 3 mars, och det har inte blivit av att jag lagt upp några bilder. Men här kommer de nu. Först en liten förberedelse...... inför vad som komma skulle...


Så gjorde vi som vanligt... Jag påstod att det inte finns några presenter utan bara en liten lapp. På den lappen kunde man se en ditritad kaffebryggare... Full fart ner i köket på jakt efter nästa ledtråd... I badkaret, kaminen, bakom findustavlan o s v.... Med lillbrorsan hack i häl såklart... 

Så småningom hittar man ju presenterna...

Efter det tårtfrukost. Nu har Carmen kommit också och ska vara med. Fast festföremålet fick telefon från farmor och farfar (ofrivilligt f-rekord i den meningen), så henne ser man bara en skymt av.Vid middagstid var det dags att gå till mamma och fortsätta firandet där, med santiagokusinerna på plats och allting. Men innan dess hann vi med en rejäl tur i parken med ekollon- och kastanjespanarögonen med oss.

Här en färsk nioåring:


Mer från Ñipas


Det var så att en höna låg och värpte där bak soffan. Spännande förstås, för Emil och ...
... nya plastkusinen Nachito (Ignacio), vars mor ....... Gloria blixtförälskade sig i morbror Abel (och han i henne) för några månader sen.

Doris


Söndag i Ñipas / Domingo en Ñipas

Nämligen förra söndagen, den 8 mars. Varmt, nästan 40 grader!


Schysst lekställe där, under valnöten:Som sagt var:
Don Sanchez

Umberto Sanchez, Fabiolas pappa. / Umberto Sanchez, el papá de Fabiola.Vad har Doris här? / ¿Que es lo que tiene Doris?


Jaja, var nu inte såna... Jag menade vad hon har i bunken. Gissa! / Bueno, no hueveen... Estoy preguntando por lo que tiene en la olla... Pero Uds como latinos deben ya saber... nueces, pues... El juego sigue en sueco no más.Ingen aning...? Ok... Så här ser de ut (klicka för att se dem större):
Fortfarande ingen aning??Kolla här då:
Valnötter! Visste ni inte va, att de växer i ett skal som kastanjer??? (Inte jag heller... Förrän i söndags. Efter snart fem år i Chile... Jag måste ut och se mig om mer!)

RSS 2.0