Barnens dag




I Chile har barnen sin dag - inte för att uppmärksamma deras rättigheter eller så, nej nej... utom den att få presenter. Överdrivet förtjusta i den är vi inte, men en varsin liten "littles petshop-gubbe" fick barnan ändå... och en varsin tröja med tryck. Konstnären är Pappa; ja, det var liksom min tur efter att två farsdagar i följd ha fått fina tröjor av Andrea. På Andreas tröja ses en flygande korv; ett återkommande tema i vårt toksagoberättande, och på Emils en gul stol. Det har sin historia... Emil går ju på dagis sen någon vecka, men han vill INTE veta av att lämna förrummet, där pappa sitter vid sin dator, för att gå in och närvara med de andra barnen... nej, nej... STOL säger Emil (ibland på svenska och ibland på spanska), när fröknarna kommer för att övertala honom, och så visar han på stolen han sitter på, tryggt legobyggande bredvid sin pappa. Så... favoritstolen avporträtterades och fick pryda hans barnensdagtröja. Emil förklarade själv vid middagen idag vad det handlar om; hur barnen ropar på honom och hur han svarar "stol".

Kommentarer
Postat av: Ma & pa

Flygande korvar är inget vi har i Sverige, åtminstone har vi inte sett några sådana i Ljungby. Gula stolar är inte heller så vanliga men däremot med gula bilar. När vi ser en gul bil tänker vi på dej, Andrea. Så fina ni är i era tröjor!

Farmor och farfar

2008-08-10 @ 22:28:24
Postat av: Anna

Vilka fina tröjor!

2008-08-12 @ 09:58:33
Postat av: Fanny & Thea

Hej kusinerna!

Vilka fina tröjor ni har fått, sådana skulle vi också vilja ha! Noel tycker inte heller att dagis är det bästa som finns, men som tur är finns farbror Håkan där som han istället kan spendera vissa av dagarna med. Hoppas ni har det bra där nere. Vi saknar er, hoppas vi ses snart!

Kramar Thea & Fanny

2008-08-14 @ 23:00:13
Postat av: Noel

Hej Emil och Andrea.

Vilka fina tröjor ni har på er. Jag gillar flygande korvar. Och så gillar jag "dudor". Igår trodde jag att det var en "duda" under sängen när jag skulle sova, men det var det visst inte sa mamma. Men jag har sett "dudor", både små och stora, överkörda som varit platta och någon som kvackar. "Dudor" är fina.

Puss och kram

Kusin Noel (dudor och grodor är ungefär samma sak)

2008-08-19 @ 17:27:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0