ROCIOAMOR

Chillán besöks i dagarna av kvinnliga U21-fotbollslag från flera länder (idag spelar Kongo mot Japan)... en kosmopolitisk touch som vi inte är vana vid. Stan bjuder verkligen till för att visa fram sitt allra bästa, och igår hölls en elevutställning av konst på ströget Arauco. Där fanns en ung konstnär som minsann visste vad hon höll på med, ROCIOAMOR stod det längst ner på verken. Rocio Carrasco visade sig konstnären heta, en 23-årig tjej med downs syndrom. Jag köpte tre pastellteckningar, och då svider det ändå i vill-ha-nerven att jag inte fick mig med akvariefiskarna också. Teckningarna mäter hela 62x45 centimeter, så de kommer att sätta sin prägel på vårt hem framöver.

Håll till godo, ROCIOAMOR:


     

Detalj från fågeltavlan:Våran Carmen

Jag glömmer aldrig en dokumentär som SVT visade för säkert mer än tio år sedan, om en uppsättning av operan Carmen där utvecklingsstörda och proffs jobbade sida vid sida. "Våran Carmen" hette dokumentären som gjorde ett outplånligt intryck. 
   Men... det här är VÅRAN Carmen... Anita och Sigurd känner henne från sitt besök här, jag gissar att det vattnas i munnen redan vid åsynen av henne och vetskapen att hon sitter i köksöppningen. Vår Carmen kan laga mat, se. Och är en mycket god vän till oss, inte minst till Emil.
   Här har ni Carmen i tre versioner, samtliga dokumenterade för bara någon timme sedan, i hettan mitt på dagen, efter lunchen. En välförtjänst glasspaus.    

Ena dan indian...


... nästa sjörövare, är det inte det ena så är det det andra...

I fredags firades Barnskötarnas Dag i Chile, men de som hade mest glädje av det var
nog dagisbarnen, som fick klä ut sig.


 

Indianer i Ñipas

Fler bilder från vårt besök hos Emils mormor i Ñipas (tillika Andreas plastmormor; hon kallar henne "abuelita Rosa").

Indianer!
    Vad är det här

Vi var i Ñipas, byn vid floden Itata där Emils mormor bor. Solig dag, Doris tog bilden.Studsmatteväder

Två månader har runnit iväg sedan sist... Nå, jag skyller på flytten; har varken haft tid eller ro att sitta ned med bilder på länge. Men ikväll tog jag korsordspaus och ägnade mig åt bilderna från igår. 

Här råder nu full sommar och Andreas och mitt försök att montera studsmattan fick anstå tills efter klockan fyra; innan dess var det för varmt. Men när den väl kommit upp så blev det ett studsande kan jag lova... Ja, döm själva.          

RSS 2.0