På väg till Saltkråkan del 2

Dag två i Dalcahue. Vi bodde på pensionat. Stor vedspis i köket med en tant som jämt drack mate. Som det alltid är i södra Chile.

"Mariscar" - det spanska ordet för att leta mariscos. Alltså skaldjur. Vi hittade en spindelkrabba. Jättegott, men den här var liten och fick krypa tillbaks ner i havet. Kammusslor hittade vi några stycken. Och en sjöborre.
.
(Bilderna är klickbara.)


Men så kom en fiskare och lovade oss gratis "merluza". Torsk på spanska, fast det här är förstås inte nån riktig torsk, inte ens en torskfisk, den bara heter så. Fast smakar lite likt. Ja tack sa vi och bjöd in fiskaren, Luis hette han. Kokt torsk och äggsås, det var nytt för honom. Musslorna la vi tillbaks i havskanten där tidvattnet snart tog dem tillbaka.
Andreas katt Nicky tyckte också att det var spännande, det hela.
Dalcahue. Andrea tog bilden, pappa drog i spakarna i bildbehandlingsprogrammet:

Andrea fyller elva!!!!!

Stort jättegrattis till vår tjej som fyller elva idag!!! Tyvärr - för oss alltså - är hon med mamma i Santiago. Vårt kalas får vänta i några dar.
Andrea: Nicky hälsar! Fanny också förresten.
Här en bild från vår Saltkråkansemester. Så bra hade vi det!!
Alla som vill se fler sommarbilder: titta in då och då under den närmaste tiden, jag lovar att lägga upp fler bilder.
Doris tog den här bilden:
Simon: Grattis till dig också!

På väg till Saltkråkan

Inför sommarlovet närmast krävde Andrea en resa till Chiloe, en stor och mytomspunnen ö i södra Chile. Darwin besökte den, liksom långt senare den berömde reseskribenten Bruce Chatwin... För att inte tala om oss i sällskap med syster Johanna med sönerna för några år sedan! Dags för återbesök.
.
.
.
Här hänger unghopen över relingen vid överfarten per bilfärja. Efraim såg havet för första gången, kan man nästan säga... Åtminstone så på närhåll och i någorlunda medveten ålder. Han gillade vad han såg!
I fiskebyn Dalcahue hade vi två trevliga dagar. Här bilder från den första av de båda. Bilderna blir större med ett dubbelklick!
Bilden på pappa och Emil tog Andrea i det allra sista kvällsljuset. Vi avslutar med ytterligare två andreabilder.  Ett porträtt på hennes älskade Nicky i för dagen nyinförskaffad ylleskrud, och efter det ett rent konstfoto:

RSS 2.0