Annandag julSverigepaketet

Här ett i all hast redigerat bildgalleri från vår paketöppning förra helgen. Vi valde att ta ut julen lite i förskott för att Andrea skulle hinna njuta lite av sina presenter innan hon åkte tillbaks till mamma. Idag, julafton, är hon med oss en vända igen, men sen träffar vi henne inte förrän den första januari.

Vi tackar!StorasyrranDoris tog bilden, jag photoshoppade. Vi har en liknande bild från när Emil var i precis samma ålder, och Andrea låter sig studeras på nära håll av lillbrorsan.

Efraim börjar få lite kläm på vem Andrea är. Än mer så efter sommaren, då de får hela fyra veckor tillsammans, får vi hoppas.

Infriar ett löfte

"Det utlovade är en skuld" säger man på spanska. Jag står i skuld till eventuella bloggföljare efter att ha ställt i utsikt lika-som-bärbilder på Efraim.

Här kommer de. Mest för släkten, förstås:

Nå... Vad tycker ni? Vilka bär liknar han?

I gröngräset

Vi tog en bergstur. Här en bild från första stoppet.


Faster Doris

En glädjestrålande Doris från den skolutflykt vi gjorde med Andreas klass idag. Precis innan vi åkte ringde hennes bror Abel och berättade att han åkt med höggravida Gloria till sjukhus med tio minuter mellan värkarna. Bara tre timmar senare kom beskedet att Ian Lucas kommit till världen i en komplikationsfri förlossning.

Så nu är Doris faster - det var första gången. Och barnen har en liten kusin här i Chile också, förutom plastkusinen Ignacio, Glorias sexårige son.


Efraim äter och en spindelman

Efraim kan inte bli stor fort nog. Han går numera inte med på att passivt titta på när vi äter. Minst en seg brödbit att suga på kräver han för egen del, och när han får prova lite på gaffeln... brukar han gilla det. För att inte tala om glass.

Igår var det nästan riktig matdebut. Sommaren har förresten äntligen kommit, så vi åt vår lunch under vinrankan. Här några bilder från det tillfället. Det kommer fler, ni ska få se vilka Efraim liknar...

Ah, det glömde jag, mor har gått lös på Efraims kalufs med trimmern. Bort söta docklockar. Men så SNYGG han är nu, Efraim.Doris är secondhandbutikernas okrönta drottning. Häromdagen kom hon över en äkta spindelmannentröja med Marvel på etiketten och allting och som ny. Knappt trettio kronor fick hon slanta upp för den.


RSS 2.0